Ulls i Gusts de Fora.cat


La primer concurs de vins catalans celebrat a El Moli Torrelles de Foix va passar el 26 Octubre amb un jurat format per nou nacionalitats diferents amb el objectiu de apropriar mes als gusts de fora. Judges desde Nigeria, Hollanda, Irlanda, Italia, Moroc, Belgica, Argentina, Anglaterra i l’America del Norte van tastar 37 vins procedents desde Penedès pero també desde Conca de Barbera i Somontano. Els vins i cavas amb mes apuntació han segut vins novells elaborats amb combinacións de varietats novas i tradicionals. Coupages de Syrah/Cariñena, Sauvignon blanc/Garnatxa blanc, Chardonnay/Parellada entre altres. Aquestes vins resultan més complexos, alegres i interesants per els gusts de fora, acustomats a tastar Chardonnays o Sauvignon Blancs de tot el mon. També és la millor forma de introduir els consumidores als varietats tradicionals/autoctans. Un dia podem esperar que discobriran el vins blancs tradicionals de qualitat com Nadal Boadella (el vi blanc tradicional més valorat) i els Xarel-los de 1+1=3, Alsina i Sarda i Colet 1/5.

En la categoria de vins blancs els guanyadors ha estat Jean Leon Terrasola Sauvignon & Garnatxa Blanc 2002 i Jean Leon Terrasola Muscat & Parellada 2002, quedant en tecer i quart lloc Loxarel “Gaia” Sauvignon Blanc 2002 i un Chenin Blanc/Chardonnay 2000 fermentat en roure de La Xarmada (Conca de Barbera).

Vins negres: 1ª La Xarmada Tardus Viscivorus 2001 (Conca de Barbera)., 2º. Mas Comtal Antistiana ’98. 3ª. 1+1=3 Doga ’98 i 4ª. Idrias Abiego 2002 (Somontano).

Cavas: 1ª. Alsina Sarda Reserva, 2ª. Jaume Giro Giro Brut Nature, 3ª Nadal Cava Rosat I 4ª. Colet Gran Cuvée.

Dintre dels vins seleccionat pels jutges individius han destacat els de:
Pere Ventura Reserva ’98,
Roses Vila Negre Barrica 2000,
Azimut Blanc de Flor,
Ferret Cava -Altre Nas,
Mas Comtal Cabernet & Merlot
Sol de Brugas Syrah 2000

Paddy Mannion